Dag 23.

Dagen i Førde startet med et pang! Siden det var strålende sol med herlig temperatur, var vi super motiverte til å sykle til Bergen på én dag! Planen var å sykle strake veien på E39 mot Bergen med ferge over Sognefjorden fra Lavik. Dette gikk forsåvidt greit hele veien til Lavik, da den eneste tunge stigningen var rett etter Førde sentrum. De første 6 milene gikk derfor fort på tross av sterk sol og mye trafikk langs veien. Når vi kom til Lavik fikk vi igjen den berømte beskjeden om at det fantes et par tuneller på andre siden av fjorden som ikke var lov å sykle igjennom. Den ene var blant annet 4 km lang og var i tillegg midt på fjellet. For å unngå denne ville omveien rundt være svært lang, vi droppet derfor ferga fra Lavik og syklet ei mil ekstra for å komme oss ut til uproblematisk og flat sykling langs kysten. Etter vi var kommet et stykke forbi Eivindvik fikk vi oss et sjokk, vi hadde syklet 11 mil og hadde enda 6 mil igjen! Vi begynte å bli sliten og hotellet som allerede var booket i Bergen, kunne vi nesten se skli ut av fingere på oss. Det var begynt å bli sent på kvelden, så vi var nødt til å handle raskt. Vi kastet oss derfor på bussen som ga oss 3 gratis mil ned til Knarrvik, hvor vi derifra kunne sykle en 3 mils sykkelvei hele veien inn til Bergen. Vi kan derfor si at vi "juksa litt", som TV- kokken Ingrid Espelid Hovin ville sagt.

Før vi tråkket av sted var vi nødt til å få med oss deres årlige festivaldager, Førde festivalen. Hele byen var derfor i full sving med konserter og det hele!

Førde kunne ved første øyekast se ut som et stort samlingspunkt for kjøpesenter, noe som det også egentlig var. Men hadde mange fine områder rundt og innbyggerne var kjempehyggelig!

Strake veien mot Bergen..

Det ble ikke mange pausene denne dagen da vi hadde mange mil forran oss, men en is i solsteiken skal man nå alltids ha tid til.

Overlykkelige og fremdeles sykt bilsyk etter bussturen på 3 mil, kunne vi endelig nyte synet av Bergen fra Åsane.

Når vi endelig ankom Bergen var det natt, og vi parkerte gladelig syklene etter en 14 mils lang etappe. Siden siste dusjen var i Molde, sjekket vi rask inn på hotellet hvor vi tok en voksen diskusjon om hvem som skulle få dusje først. Linda stakk av med seieren etter 3 runder med stein, saks og papir.

Én kommentar

Iselin Renée

06.07.2015 kl.08:27

Flotte bilder :)

Skriv en ny kommentar

Sykkelfruer

Sykkelfruer

0, Tromsø

To livsglade jenter som tar en liten kose-sykkeltur. Vi er litt usikre på våre avstandsberegninger, men Tromsø - Bømlo, er det så langt da? På veien nedover sykler vi også for forskning på ME (Utmattelses syndrom) Les mer om dette på vårt første innlegg! :-) Kontonr: 6580 23 60678

Kategorier

Arkiv

hits