Dag 22.

Etter gårdsdagens steikende sol og skyhøye temperaturer, var vi overlykkelige over det ellers triste og gråe været vi våknet til. Dagens etappe skulle gå fra Måløy til Førde via Florø.

På måløybrua var det en vindhastighet på 18m/s, og vi ble derfor nødt til å kaste oss av syklene for ikke å bli blåst over ende.

Vi har blitt gode på å handle mat som skal holde til hele etappen. Dessverre har vi ikke alltid plass i bagasjen og må derfor spise opp mesteparten før vi sykler videre.

På ferga fra Måløy til Oldeide fikk vi fortalt at den neste ferga vi skulle ta fra Smørhamn til Florø var lagt ned for lenge siden, men at det gikk én ekspressbåt fra Smørhamn kl 16.30. Det ville si at vi måtte sykle 2 mil over fjellet på en time for å rekker ekspressbåten. Den hyggelige herren bak oss tilbydde oss skyss i  varebilen sin de første 6 km slik at vi uten problem kunne nå ferga.

Siden målet for dagen var Førde, hadde vi ikke satt av noe særlig med tid i Florø. Vi syklet derfor videre hvor vi ble stoppet av en 4 km lang tunell på Naustad som var forbudt sykkelferdsel igjennom. Denne problematikken hadde vi møtt på før, så vi kastet oss derfor på en buss som kunne ta oss gjennom tunellen.

Etter mye slit ble vi oppmerksom på et nytt skilt som viste at vi igjen hadde nådd en milepæl.

I Førde stoppet vi innom den beste bensinstasjonen vi hadde møtt så langt. Her var det mye action, og vi fikk blant annet med oss en kollisjon mellom to biler, bilfest, en mann uten sko og mange livlige festdeltakere som ønsket å slå av en prat.

Like ved best stasjonen var vi heldige som ble invitert på hjemmelaget protein pizza. Passet oss midt i blinken! Sett bort fra de 4 km med buss gjennom tunellen syklet vi 9 mil, og var godt fornøyd med dagen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sykkelfruer

Sykkelfruer

0, Tromsø

To livsglade jenter som tar en liten kose-sykkeltur. Vi er litt usikre på våre avstandsberegninger, men Tromsø - Bømlo, er det så langt da? På veien nedover sykler vi også for forskning på ME (Utmattelses syndrom) Les mer om dette på vårt første innlegg! :-) Kontonr: 6580 23 60678

Kategorier

Arkiv

hits