Dag 14

På tross av at vi hadde lagt frem solbrillene dagen i forveien, våknet vi langs E6 til regn, sur vind og noen forundrede bobilturister som hadde stoppet like utenfor teltet vårt. Planen for dagen var å nyte en 12 mils sykkeltur i strålende sol og varme. Vi hadde satt på alarmen for å rekke å komme oss hele veien til Trondheim.  

Etter en time på sykkel stoppet vi på en bensinstasjon på Røra hvor vi spiste medbrakt og varmet oss. Uheldigvis har regnklærne våre sluttet å virke og vi var derfor søkk våte allerede.

På grunn av mye regn og frostige fingrer var dette det beste bildet vi fikk tatt utendørs i dag. Bildet viser bensinprisene i Levanger.

I Levanger satte Maria igjen stemningen ved å punktere dekket, denne gang var vi ikke like optimistiske og ante at noe måtte være galt! Vi trillet derfor syklene til nærmeste sportsbutikk som heldigvis bare lå 100 meter unna.

På sportsbutikken fant de årsaken til alle punkteringene, det var en liten stift som sto fast i dekket. Selv om de kunne trekke ut stiften var grensa for tålmodighet under punkteringer nådd og vi kjøpte derfor helt nytt dekk og slange.

Hele veien fra Steinkjer, Levanger og til Åsen gikk det forholdsvis greit å sykle. Ettersom vi fikk god veibeskrivelse fra hjelpende bilister fant vi frem til gamle E6, her var det lite trafikk og vi fikk god flyt i syklinga. Fra Åsen til Stjørdal måtte vi derimot inn på nye E6, her var det mye tung transport som suste forbi oss i høy fart. Denne strekningen ble ikke lett da det var lange oppoverbakker med dårlig sikt p.g.a pissregn. Da vi kom oss til Stjørdal var det heldigvis ikke lengre lov å sykle på E6. Vi peila oss inn på en sykkelvei som førte til en rasteplass med toalett. Nå var vi så gjennomvåte og kalde at de resterende 3 milene til Trondheim ble sett på som selvpining. Vi skiftet derfor til tørt tøy og syklet et stykke, hvor vi slo opp det våte fine teltet vårt i et enda mer klissvått terreng.

Dagens 12 mils etappe gikk derfor ikke som planlagt. Det ble i stedet 8 mil på oss, hvor vi la oss rimelig mørbanket.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sykkelfruer

Sykkelfruer

0, Troms

To livsglade jenter som tar en liten kose-sykkeltur. Vi er litt usikre p vre avstandsberegninger, men Troms - Bmlo, er det s langt da? P veien nedover sykler vi ogs for forskning p ME (Utmattelses syndrom) Les mer om dette p vrt frste innlegg! :-) Kontonr: 6580 23 60678

Kategorier

Arkiv

hits