Dag 6.

Dagens etappe gikk fra Leknes til Moskenes som var på ca 6,5 mil. Den første delen av etappen var veldig tung siden vi la oss rimelig utsultet i går. Det hjalp hellet ikke på humøret når regnet høljet ned og det ikke var en eneste butikk i siktet.

Etter 3 mil og et lite stykke før Ramberg møtte vi endelig på noe som kunne ligne en cafe. Dette var en liten søt vaffelbod som lå perfekt plassert for en pause og som et gammelt ektepar drev. Vi var så happy for å endelig få i oss mat og stormet inn i boden og sa "vi tar fire vaffler hver!". Nedturen kom kjapt da vi oppdaget at denne lille boden selvfølgelig ikke tok kort. Ekteparet syntes så synd i oss at de ga oss vafflene gratis i tillegg til at vi fikk kjempegod kaffe.

Denne dagen var vi ekstremt flinke å ta pauser og oppdaget at slitte skoposer gir naturlig lufting.

På Ramberg gikk vi inn på en kjempefin gjestestue og fikk spist en skikkelig god middag. Her stoppet vi også innom en matbutikk og hamstret inn nødprovianter som de fint kaller det.

Etter middagen på Ramberg lysnet det endelig opp, og de neste tre milene mot Moskenes gikk som en lek. Her stoppet vi innom flere småplasser med fiskevær langs veien, der blant annet Sakrisøya hadde et kjempefint utsalgssted for fisk som ferskvare. Siden Essoen lå uvisst frem i tid ble det en fiskeburger denne gang.

Fiskebua på Sakrisøya

Ut av komfortsonen #fiskeburger

Når vi ankom Moskenes ga vi hverandre en klapp på skuldra. Nå var hele kystriksveien igjennom Lofoten i boks, og vi kunne konkludere med at turen igjennom Lofoten virkelig var verdt å oppleve. Fra Moskenes tok vi ferga som gikk til Bodø kl 21:15. Her tok vi en powernap siden turen over nesten tok fire timer. Når vi ankom Bodø kl 00.30 hadde vi egentlig håpet på å få sjekket inn på et hotell, men siden alle hotellene i byen var fullbooket, tok vi backpackermetoden og la oss for å sove på et venterom i båthavna.

3 kommentarer

spisogspar

18.06.2015 kl.14:50

S nydelige bilder! Kan tenke meg maten smakte godt etter en s lang sykkeltur:) Spreke dere:))

Kamilla Haaland

18.06.2015 kl.19:04

S vakre bilder! Var i Lofoten i fjor, og kjenner jeg lengter veldig tilbake nr jeg ser disse fine bildene :) Kos dere videre p sykkeltur!

Jorunn

19.06.2015 kl.21:51

Flotte bilder, jenter.

Er imponert over dere.

En hilsen fra onkel Gunnar ogs :-)

Skriv en ny kommentar

Sykkelfruer

Sykkelfruer

0, Troms

To livsglade jenter som tar en liten kose-sykkeltur. Vi er litt usikre p vre avstandsberegninger, men Troms - Bmlo, er det s langt da? P veien nedover sykler vi ogs for forskning p ME (Utmattelses syndrom) Les mer om dette p vrt frste innlegg! :-) Kontonr: 6580 23 60678

Kategorier

Arkiv

hits