Til inntekt for forskning på ME (utmatelses syndrom).


Vi er to jenter som studerer fiskeri og havbruksvitenskap på NFH som nå har fullført 2/3 av Bacheloren. Som flittige studenter er det også viktig å få tilfredsstilt det sosiale
behovet, det problemet har vi løst ved å tilbringe utallige timer i kantina. Under en fire-timers kaffepause kom Maria med et glimrende forslag om å dra på sykkeltur. Få minutter senere var det avgjort. Vi skulle sykle fra Tromsø- Bømlo, samtidig som vi skulle sykle til inntekt for forskning på ME! (utmattelses syndrom).


Valget av formål for innsamlingen er ikke tilfeldig. I jula 2002 fikk Lindas pappa en halsbetennelse som varte i lengre tid, han ble aldri frisk fra influensasymptomene, men ble i stede sykere for hver dag. Flere og flere symptomer dukket opp. Symptomer som svimmelhet, kvalme, muskel-og leddsmerter, kognitive problemer, sensitivitet for lys-og lyd, muskelkramper, hodepine og mye mye mer.

Etter ca. ett år hadde han "endelig" fått en diagnose! Han hadde ME.

Nedturen ble stor da legene kunne fortelle at det ikke fantes noen behandling eller medisiner som kunne bremse utviklingen.

På den tiden ble sykdommen i hovedsak sett på som en psykisk lidelse som kunne kureres ved hjelp av "positiv tankegang", og de fleste ME-pasientene opplevde derfor å bli stemplet som "for negativ" til å bli frisk. Syk og ut av stand til å delta på livet og ei i stand til å forsvare seg selv eller sykdommen, hadde de fått ett stempel som ikke samsvarte med de fysiske plagene som fulgte. I dag, ti år etter at min far fikk diagnosen finnes det fremdeles ikke noen behandling som kan helbrede sykdommen. Men vi har enda ikke gitt opp! Enkelte påstår fremdeles at sykdommen er psykisk. Stadig mer forskning tyder på at det er en fysisk sykdom.

Forskning innenfor ME har hatt en stor fremgang, men foregår uavhengig av legemiddelfirmaene, og finansiering er derfor et viktig tema. Vi setter derfor veldig stor pris på alle donasjoner, både store og små, som i sin helhet kan utgjøre en forskjell for alle ME-pasientene som lider i stillhet.

I forbindelse med innsamlingen har vi kontaktet kreftavdelingen ved Haukeland sykehus hvor blant annet avdelingsleder og professor Olav Mella, National prosjektkoordinator og sykepleier Kari Sørland og overlege og kreftforsker Øystein Fluge, prøver å finne ut hva ME er, og hvordan sykdommen kan behandles. Vi har opprettet en egen konto til formålet . Alle donasjoner bli overført til deres avdeling som de videre kan bruke til forskning på ME. Overførselen vil bli utført etter endt sykkeltur, og vi vil holde dere oppdatert om bidragene som kommer inn.

Kontonr. 6580.23.60678

3 kommentarer

Bente Randal

30.06.2015 kl.20:40

Hei, har selv Me og har tre år på rad samlet inn penger til forskning 😊 💝 Det dere hjørner fantastisk, tusen takk. Vi trenger virkelig hjelp fra friske mennesker også. Eg har bedre perioder om våren, så da får eg for meg mye rart, loppemarked, og nå Lappeteppeauksjonen som me syke over hele landet var med og bidro til. Med og strikke lapper, sende de til oss, vi fikk laget 5 lappetepper, donert ett, donert en nydelige dåpskjole som ble auksjonert bort, og div ting som ble loddet ut. Til sammen fikk vi inn 12.600, året før 10.000 og året før der igjen 3500 ca. Men det tar på en me syk kropp, så nå er det nok. Hadde ønsket at flere enn dere hadde sett og forstått, og bidratt med noe for og samle inn penger. Vet en har laget plate, noen skriver bøker, men det er i utgangspunktet Me syke som har gjort, og det var noen unge jenter som også bidro med noe, men eg husker ikke helt hva det var. Uansett, takk, og lykke til med turen og innsamlingen. Måtte det komme inn masse penger 💵 😊😊💝💝

Monica

02.07.2015 kl.00:08

Veldig flott at så mange bidrar til at ME forskning får inn penger , og at vi sprer kunnskap om ME . Er så glad for alt som som skjer innen ME . Dette livet er ikke lett . Som jeg sa til min mann , vi maler huset vårt , og jeg elsket å male - rene terapi for meg , men nå som ME syk kan jeg ikke gjøre det fordi jeg blir så syk av fysisk aktivitet - og akkurat det å ligge å se på at noen maler - det er som å bli straffet for noe jeg er uskyldig dømt til . Sykle er også noe jeg også hat gjordt , jeg trodde at el sykkel ville hjelpe meg , og gikk til innkjøp av det - men desverre så er jeg for syk til denne syklingen også. Men jeg gleder meg over at andre kan være frisk og leve slik jeg gjorde og har et story håp og ønske om at en dag så er mange av oss ME syke tilbake til et bedre liv . Stå p jenter , vi et mange syke med familie og venner rundt oss som tør å stå frem mer og mer - vi trenger å belyse ME sykdom . Det er slik at mange ME syke ikke tør å si at de er syk - tenk det ? Og vi lever i 2015 ! Dere gjør en viktig jobb for ME saken .

Sykkelfruer

03.07.2015 kl.23:22

Bente Randal:
Så fantastisk at du har klart å samle inn så mye på tross av sykdommen. Godt jobbet! :D Samtidig er det trist at det nesten bare er ME-syke som selv må stå for innsamlingene. Vi håper at flere friske kaster seg på og at det blir mer åpenhet rundt sykdommen.

Skriv en ny kommentar

Sykkelfruer

Sykkelfruer

0, Tromsø

To livsglade jenter som tar en liten kose-sykkeltur. Vi er litt usikre på våre avstandsberegninger, men Tromsø - Bømlo, er det så langt da? På veien nedover sykler vi også for forskning på ME (Utmattelses syndrom) Les mer om dette på vårt første innlegg! :-) Kontonr: 6580 23 60678

Kategorier

Arkiv

hits